From Waste to Taste -kiertotaloushanke taistelee ilmastonmuutosta ja ruokahävikkiä vastaan. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa avataan hävikkiruokaravintola ja ruoankierrätyskeskus Helsinkiin. Voittoa tavoittelematon hanke työllistää erityisesti syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, maahanmuuttajia sekä pitkäaikaistyöttömiä. Ruoanvalmistuksesta vastaa ammattikokkien tiimi.

“Saamamme palaute hävikkiruokaravintolan ja ruoankierrätyskeskuksen perustamisesta on ollut valtavan positiivista. Olemme saaneet paljon yhteydenottoja ihmisiltä, jotka haluavat olla jollakin tavalla mukana hankkeessa. Nyt kun kampanjaa on vielä nelisen viikkoa jäljellä, toivomme lisää mesenaatteja mukaan ostamaan etukäteen lounaita ja illlallisia, jotta saamme ravintolan pintaremontin ja logistiikkaketjun perustamiskuluja katettua”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Johanna Kohvakka.

Ravintola aloittaa tilauksesta pop uppina torstaina 21.1. Haussa ovat pysyvät tilat Helsingin keskustan alueelta.

Ravintolan luovaksi kokiksi villiyrtti- ja luontospesialisti Ossi Paloneva

Ravintolaan on myös valittu luova kokki. Hän on Helsingissä asuva Ossi Paloneva, joka on tullut tunnetuksi Villd-nimisestä pop up -ravintolastaan Vaasassa. Villdissä Ossi tarjoili ruokaa, jonka raaka-aineista suurimman osan hän keräsi ja kalasti luonnosta itse.

Hävikkiruoka herättää Ossissa suuria intohimoja. ”Ihmiset mieltävät hävikkiruoan päiväysvanhaksi roskistavaraksi, mutta todellisuudessa hävikkiä syntyy ruoan tuotannon kaikilla portailla. Osa kasviksista jätetään peltoon, teurastamoilta jää yli epätavallisia ruhonosia, kalastajat saavat pyydyksiinsä roskakalaa, juustontuotannosta syntyy valtavat määrät käyttämätöntä heraa. Elämme järjestelmässä, jossa osa tuotteista on taloudellisesti ”järkevämpää” jättää käyttämättä”, sanoo Paloneva.
Kohvakka ja Paloneva tulevat mielellään kertomaan lisää aiheesta!
Johanna Kohvakka: +358 44 0241 011