From Waste to Taste -keittiötiimin toinen kokki on tv:n kokkiohjelmista (mm. Makujen maailma; Pala juustoa, tilkka viiniä) sekä Social Kitchenistä tuttu Jyrki Tsutsunen.

Tsutsunen on toiminut kokkina useissa Helsingin huippuravintoloissa, Tonysin kokkikoulun vetäjänä sekä kuusi vuotta Pietarin pääkonsulaatin keittiömestarina. Viime aikoina häneen on voinut törmätä esimerkiksi Ravintola Hukkatilan ja Kulttuurikeittiö-konseptin parissa.

Ajatus hävikkiruoan hyödyntämisestä on Tsutsusen sydäntä lähellä. “Minulla on jo vuosia muhinut ajatus hävikkiruoan hyödyntämisestä, ja nyt kun joku on saanut vihdoin ja viimein jotain konkreettista aikaan tämän asian tiimoilta, koen etuoikeutettuna saada olla mukana projektissa.”

“Tuntuu jokseenkin ironiselta, että meillä Suomessa leipäjonot kasvavat ja samaan aikaan heitetään täysin syömäkelpoista ruokaa ja ruoanvalmistuksen raaka-aineita roskikseen.”

From Waste to Taste -hankkeessa Tsutsuselle yhdistyy ruokahävikin torjumisen lisäksi toinen hänelle tärkeä teema. Hankkeen tarkoitus on nimttäin auttaa myös vaikeasti työllistyviä ihmisiä, kuten syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, maahanmuuttajia ja pitkäaikaistyöttömiä pääsemään kiinni työelämään. Tsutsunen on viime vuonna ollut mukana RAY:n tukemassa nuorten syrjäytymistä ehkäisevässä Social Kitchen -hankkeessa.

“Toinen aspekti projektissa, mikä minua erityisen paljon kiinnostaa, ovat nuoret, jotka eivät ehkä ole vielä löytäneet oikeaa väylää päästä kiinni yhteiskuntaan. Toivon että omalla toiminnallani, tiedoillani ja ammattitaidollani saisin muutaman nuoren pois ”ajelehtimasta” ja kiinnostuvan ravintola-alasta sekä kannustaa heitä pääsemään elämässä eteenpäin.”

***

Tule mukaan taisteluun ruokahävikkiä, syrjäytymistä ja työttömyyttä vastaan! Osallistumalla mesenaattikampanjaamme olet mukana perustamassa Helsinkiin hävikkiruokaravintolaa. Lue lisää hankkeesta.