From Waste to Taste -hävikkiruokahankkeen ensimmäinen yritystukija on Satokausikalenteri.

 

“Muutoksen käynnistämiseen tarvitaan idea ja toteutus. From Waste to Tastelta löytyy kyky ”potkaista lumipallo liikkeelle”. Uskon, että herkullista ruokaa tarjoava hävikkiruokaravintola nostaa ruoan arvostusta kaikissa muodoissaan ja lisää aiheen ympärillä käytävää keskustelua. Se haastaa muut alalla toimijat sekä meidät kuluttajat kiinnittämään entistä enemmän huomiota tuottamamme ruokahävikin vähentämiseksi”, kommentoi Satokausikalenterin perustaja, tänä vuonna Helsingin ruokakulttuurivaikuttajaksi valittu Samuli Karjula.

 

From Waste to Tastelle Satokausikalenteri on luonteva kumppani. Yksi suurimpia tekijöitä kauppojen hävikin synnyssä on pyrkimys pitää yllä mahdollisimman laajaa valikoimaa erilaisia ja eksoottisia tuotteita läpi vuoden. Kun hedelmiä ja vihanneksia kuljetetaan pitkiä matkoja, syntyy hukkaa myös matkan varrella. Esimerkiksi Euroopan suurimpaan satamakaupunkiin Rotterdamiin jää jatkuvasti tuotteita, jotka eivät kestä kuljetusta eteenpäin Suomeen saakka. “Satokausikalenterilla ja From Waste to Tastella on samanlainen arvomaailma: haluamme syödä hyvää ruokaa hukkaamatta resursseja. Ihailen suuresti Satokausikalenterin lyhyessä ajassa aikaansaamaa merkittävää muutosta suomalaisten ruokatottumuksissa terveellisempään, kestävämpään ja monipuolisempaan suuntaan. Mahtava proggis! Meille oli suuri kunnia saada heidät ensimmäiseksi yritystukijaksemme”, sanoo From Waste to Taste -hävikkiruokahankkeen vetäjä Johanna Kohvakka.